PD Galicija je izvedlo, 06. 06. 2021, 33. tradicionalni pohod po obronkih KS Galicija v okviru PZS – Slovenija planinari

Galicija se je prebujala v deževno jutro, iz neba se je vlivalo, zato smo zaskrbljeno gledali v nebo in razmišljali ali bomo kljub dogovoru, da je pohod ob vsakem vremenu, lahko izpeljali. Malo pred našim štartom se je razjasnilo in prenehalo je deževati. Na startu se nas je zbralo najbolj vztrajnih 25 pohodnikov, nekaj pa se jih je pridružilo še med potjo. Uvodoma sem kot predsednik društva vse lepo pozdravil. Obvestil in opozoril sem pohodnike, da se bo pohod odvijal z upoštevanjem pravil NIJZ-ja. Kot vodnik sem tudi vodil pohod skupaj z ostalimi vodniki društva. Razdelili smo se v tri skupine.
Pot nas je najprej vodila po pločniku ob asfaltirani cesti in se je postopoma pričela dvigovati. Prišli smo v gozd, tu pa se je naša kolona pričela upočasnjevati.
Pot smo nadaljevali čez zaselek Podgoro proti domačiji Šip. Naši markacisti so pod vodstvom Franja Dimca tu uredili del nove markirane poti.
Pot smo nadaljevali proti domačiji Vrhovšek, vmes nas je zajela večja ploha. Dež je neusmiljeno močil naša oblačila, kljub temu, da smo imeli zaščito proti njem. Utrujeni in dobro premočeni smo prišli do Vrhovškovih, kjer nas je čakalo presenečenje. Petra in Roman Žagar sta nam pripravila dobrote in poskrbela, da smo se pod kozolcem okrepčali. Pot smo nadaljevali proti planinskemu domu na Šentjungerti. Naš korak bil že počasen, bili smo utrujeni, naša oblačila pa premočena. A kljub temu smo bili zadovoljni, da smo opravili tudi nekaj za svoje zdravje. Dežurni oskrbnik nas je razporedil v tri različne prostore, kjer smo se preoblekli in prejeli topel čaj ter zasluženo malico. Malce smo preverili, kdo izmed pohodnikov je najmlajši in kdo najstarejši. Oba sta dobila simbolični nagradi. Kulturni program pa je zaradi vremenskih razmer odpadel.
Še vedno je rahlo deževalo, a pohodniki so se z lepimi vtisi pričeli vračati v dolino. Vsi so obljubljali, da se naslednjo leto vidimo na 34. pohodu po obronkih KS Galicija.
Organizatorji smo bili zadovoljni z udeležbo, glede na zdravstvene in vremenske razmere.

FOTOGALERIJA