Planinski društvi Galicija in Žalec vabita na pohod naDonačko goro (884 m)

vodnik Sebastjan Ašenberger PD Galicija

V SOBOTO, 12. november 2022

Odhod z osebnimi vozili:

• ob 7.00 uri izpred podružnične OŠ Trje

Donačka gora je vrh, ki se nahaja severno od Rogatca. Z vrha, ki geografsko spada med Karavanke je lep razgled po bližnji in daljni okolici. Z zahodnega vrha na katerem je postavljen visok kamnit križ se lepo vidi Boč z okolico, ob lepem vremenu pa pogled seže od osrednjih Kamniško Savinjskih Alp do Pohorja. Na zahodnem vrhu je tudi vpisna skrinjica in slovenska zastava.

Z avtomobili se bomo pripeljali do našega izhodišča, naselja Sveti Jurij (320 m.n.v.). Na začetku se pot strmo vzpne in gremo mimo kmetij ter prečimo pašnike in travnike. Kasneje nadaljujemo navzgor po markiranem kolovozu do označenega razpotja. Sledi rahlo prečenje pobočij proti zahodu do cerkve Sv. Donata (511 m.). Od cerkve nadaljujemo v smeri Rudijevega doma, po poti, ki gre v gozd. Po slabi uri bomo prispeli do koče (590 m.). Od tu nadaljujemo v smeri vrha po urejeni planinski poti, ki se vzpenja v številnih okljukih.

Čas hoje: Okrog 3-4 h

Dobro uhojeni planinski čevlji, pohodne palice, rezervna oblačila in zaščita pred mrazom, sončnimi žarki in dežjem/snegom.

Pohod bo izveden z upoštevanjem ukrepov NIJZ.

Prijavite se lahko do četrtka, 10. november 2022.

041/ 267-440 Sebastjan Ašenberger  (vodnik PD Galicija)